Jeżeli tak jak ja uwielbiacie czekoladę, ale nie jecie jej za często ze względu na kalorie, to ten przepis jest dla Was! Używamy w nim bowiem czekolady gorzkiej (75%), która nie jest bardzo kaloryczna i wbrew pozorom- zdrowa! Gorzka tabliczka w niewielkich ilościach oczywiście, pomaga dbać o serce, chroni przed udarem, reguluje poziom antyodsydantów, dodaje energii, poprawia koncentrację i przede wszystkim jest niezastąpiona na chandrę!
- 4 udka kurczaka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- 2 papryki
- 1 por
- 1 pomidor
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 75%
- szczypta soli, pieprzu, cynamonu, imbiru i cukru
Udka kurczaka natrzyj przyprawą do mięsa i oliwą. Włóż do żaroodpornego naczynia. Dodaj całe ząbki czosnku i pokrojona na kawałki: papryki, pomidor, por. Zalej wodą (ok. 1/3), dodaj 4 łyżki oliwy i przyprawy. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut. Po wyjęciu dodaj połamaną czekoladę i mieszaj, aż uzyskasz jednorodny sos.
Ja podawałam z ryżem.
Smacznego! :)
ciekawe połączenie smaków
OdpowiedzUsuńHighly energetic blog, I liked that bit. Will there be a part 2?
OdpowiedzUsuńMy blog post : laser treatments for stretch marks
Ofc yes! Thank you :)
UsuńI'm not sure where you are getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for excellent information I was looking for this information for my mission.
OdpowiedzUsuńHave a look at my blog post ; vitiligo research
In newspaper! :)) thank you :)
Usuńjako zdeklarowana czekoladoholiczka czuję się tym przepisem zaintrygowana :):):)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam! ;))
UsuńKurczak w czekoladzie? Jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuń